Kruiden stempel massage

De kruidenstempel massage is een massage met warme kruidenbundels, ook wel stempels genoemd. De stempels zijn gevuld met een mengsel van reinigende, activerende en ontspannende kruiden. De warmte van een kruidenstempelmassage activeert de doorbloeding. Elke graad warmer ten opzichte van onze eigen lichaamstemperatuur verhoogt de celstofwisseling met 15 %. De bloedvaten verwijden zich, de huid wordt hierdoor intensiever doorbloed en de lymfebanen, die onder de huid liggen, worden eveneens gestimuleerd waardoor het lichaam afvalstoffen beter kan afvoeren. Het lichaam wordt aangezet om beter te functioneren en tegelijkertijd tot rust gebracht.
Kruidenstempelmassage is een massage om u vrij te maken van stress en dagelijkse spanningen. Een eerste aanzet naar innerlijke balans en ontspanning. De kruidenstempelmassage heeft een ontspannende uitwerking op spieren, banden en kapsels en daarmee ook op de gewrichten. Het brengt verlichting bij vormen van reuma, jicht en spierpijn.

Deze behandeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen.
Op de dag van de massagebehandeling kunt u het beste van tevoren niet teveel eten en geen alcohol gebruiken. Deze zaken hebben de neiging de lichaamsenergie te verstoren, waardoor het effect van de behandeling vermindert.